lån

Forbrukslån på nettet - hva går det ut på?

Forbrukslån på nettet - hva går det ut på?

editorial

Er du interessert i å lære mer om hvordan forbrukslån på nettet fungerer? Her skal vi se litt nærmere på det og guide deg gjennom jungelen av banker og lånetjenester, så du kan bli klokere på hvordan det virker. 

Hvorfor heter det lån uten sikkerhet? 

En av de første tingene man legger merke til når man ser på forbrukslån på nettet, er at de fleste lån omtales som ‘lån uten sikkerhet’, men hva betyr dette? Det kan nesten virke som om det betyr at det er usikkert, altså utrygt, å låne penger på nettet. Det er dog ikke det det betyr, det betyr faktisk at det er usikkert for bankene og lånetjenestene – ikke deg. Det er en større risiko for bankene å låne penger uten sikkerhet, det vil si at du som søker om lånet ikke skal stille sikkerhet for det beløpet du søker om. Det kan for eksempel være gjennom eiendom eller andre verdier. 

lån

I en fysisk bank skal man ofte stille sikkerhet for lånet, men online er det nesten alltid lån uten sikkerhet. For å kompensere for den litt økte risikoen, så er det ofte litt høyere renter og gebyrer for bankene og lånestedene. Det er for at de skal få mer sikkerhet. Du kan sammenligne flere forbrukslån uten sikkerhet på nettet på tjenester som https://swiftbanker.no/ for å se hva de ulike lånene innebærer. 

Vilkår for forbrukslån

Det er mange vilkår for forbrukslån på nettet som man skal oppfylle, men det er ikke sånn at de nødvendigvis er helt like for alle lånesider eller alle banker. Det er noen ting som er felles, blant annet skal man alltid oppfylle aldersgrensen for lånet, og det er som regel et krav om at man er norsk statsborger og bosatt i Norge. I tillegg skal alle som søker om lån på nettet gjennomgå en kredittsjekk, denne er som regel automatisk.