aluminiumsproduksjon

Hva brukes aluminium egentlig til?

Hva brukes aluminium egentlig til?

Er det kanskje flere ting du bruker hver eneste dag som faktisk er laget av aluminium? Det skal vi se litt nærmere på her, så får du deg kanskje noen gode overraskelser. Det er nemlig sånn at vi bruker aluminium mye mer enn mange tror. 

Aluminiumsproduksjon er mer enn du tror! 

Det er mange ting som inngår i aluminiumsproduksjon som du kanskje ikke tenker over. Aluminiumsproduksjon dekker nemlig over en rekke forskjellige industrier, noe som leder til at du faktisk bruker aluminiumsprodukter hver eneste dag. Alle nordmenn har et hverdagsforhold med aluminiumsfolie, og det er noe som alle har i kjøkkenskuffen. Derfor er det kanskje noe av det fremste vi forbinder med nettop aluminium, men det er mange som slett ikke er klar over hvor mange andre ting som faktisk også er laget av metallet.

Har du for eksempel en Mac-datamaskin? Ja, så har du sannsynligvis en maskin som er laget av nettopp aluminium. Det er fordi aluminium har noen egenskaper som egner seg når man skal lage robust teknologi, og derfor finner vi aluminium både i datamaskiner og smarttelefoner – som er følsom teknologi som trenger et lett, men robust skall. 

Det er dog ikke bare maskiner som er laget av aluminium, det er faktisk også både verktøy og aluminium. Det er fordi det er lett rent vektmessig, men det er samtidig robust og sterk – og det er perfekt for både maskineri og verktøy. 

Det er jo også sånn at bilindustrien nyter godt av nettopp aluminium. Der spiller de kvalitetene vi allerede har nevnt inn, men i tillegg så gjelder det også at det er et materiale som er svært formbart. Det vil si at det i stor grad egner seg til å skulle forme aerodynamiske biler, men også sykler og motorsykler. Ergo bruker man altså aluminium til utrolig mange ting som du kanskje ikke har tenkt over at er laget av det samme som folien i kjøkkenskuffen.