Air Wick

Hvorfor er duft i hjemmet blitt så populært?

Hvorfor er duft i hjemmet blitt så populært?

Det er blitt utrolig populært å sette en lukt på hjemmet, og et velduftende hjem er noe av det hotteste man kan ha akkurat nå. Men hvorfor er det egentlig blitt sånn? Det skal vi se litt nærmere på her, og hjelpe deg med å finne den perfekte duften til hjemmet. 

Vi blir svært påvirket av lukt

Det er faktisk sånn at det ikke bare er dårlige lukter vi blir påvirket av, vi blir også svært påvirket av gode lukter. Det har seg nemlig sånn at lukt er en svært avgjørende sans for oss mennesker, og påvirker alt fra hvilken eller hvilke partnere vi velger til hvordan vi har det i et rom – eller i et uteområde. Bare tenk på hvor forfriskende eller kanskje til og med beroligende det kan være å stå i en blomsterhage med velduftende blomster og planter. Det er noe som gjør noe med humøret ditt, og derfor kan man bruke dufter på samme måte i hjemme for å påvirke hvordan vi har det og trives. Duft kan altså også være noe som forbedrer eller endrer humøret, og det er nyttig kunnskap når man skal gjøre hjemmet til en oase der man trives godt. 

Slik finner du frem til riktig duft 

Duft til hjemmet kommer i mange former, og duftlys og diffusere (duftpinner), er noen av de mest populære variantene. På https://www.coolpriser.no/shop/frontpage.html, kan man finne et bred utvalg hvis man er på jakt etter den perfekte duften til hjemmet. Det trenger nemlig ikke å være så vanskelig som du kanskje tror.  

Det er lurt å ta utgangspunkt i dufter man liker og hvordan de påvirker deg når du skal velge duft til hjemmet. Hvis du elsker for eksempel rose eller lavendel, så er det lurt å se på duftlys og duftpinner og lignende, som har disse komponentene. Eller sitron eller sitrongress og bergamott, hvis man er på jakt etter noe mer forfriskende.