Ortopedisk verksted

Slik får du ortopediske hjelpemidler

Slik får du ortopediske hjelpemidler

editorial

Hvordan fungerer det egentlig når du skal ha en benprotese, en ortose til foten eller kanskje spesialsydd fottøy? Dine ortopediske hjelpemidler produseres av profesjonelle fagfolk som hjelper deg til å få den helt riktige løsningen for deg og dine behov.

Slik lages ortopediske hjelpemidler

Det første trinn i prosessen er selvfølgelig at du skal ha en snakk med en lege, for eksempel din allmenlege eller på et hospital, som skal anbefale og henvise deg til et ortopedisk hjelpemiddel. Det kan blant annet være på grunn av en dropfot som trenger en ortose, eller kanskje en fot med feilstillinger som trenger ortopedisk fottøy.

Etterfølgende er det eksperter på området som håndterer oppgaven, og dette skjer på et såkalt ortopedisk verksted. Her designes, produseres og tilpasses de ortopediske hjelpemidler til dine spesifikke behov slik at de blir fullstendig skreddersydd til den enkelte pasienten. Det er både ut ifra dine fysiske mål, men også ditt funksjonsnivå og dine individuelle behov. 

Derfor vil det ofte være flere steg i produksjonen av ortopediske hjelpemidler, og verkstedets fagpersoner arbeider tverrfaglig og i samarbeid med deg for å sikre den mest optimale løsningen.

Ortopedisk verksted

Få hjelp i dag

En av disse ortopediske verksteder er TOV – Trøndelag Ortopediske Verksted. Her jobber flere faggrupper sammen for å sikre de best mulige resultatene til personer med nedsatt funksjonsevne, smerter, tap av legemsdeler osv. De ser personer med mange bakgrunner, sykdommer og skader, og sørger for å tilpasse hjelpemidlene til den enkelte.

Dette gjelder både dersom det er snakk om permanente løsninger som skal brukes på grunn av varig funksjonstap, eller om det er ortopediske hjelpemidler i forbindelse med behandling som kun skal brukes midlertidig.

De har erfaring med en lang rekke forskjellige hjelpemidler til det meste av kroppen, og her kan du både få produsert og designet ortoser, proteser og ortopedisk fottøy.