hårtap

Tidlig hårtap hos menn

Tidlig hårtap hos menn

Det er naturlig med hårtap i løpet av livet. Mange menn opplever å bli litt tynnere i håret allerede i tyveårene. Du vil da gradvis merke at håret endrer tykkelse. Det er ikke alltid enkelt når vikene begynner å vise seg i starten. Derimot finnes det mange trendy hårfrisyrer som kan bidra til at hårtapet blir lettere å forholde seg til.

I utgangspunktet er både gener og arv det som bestemmer hvordan hårveksten din blir i løpet av livet. Ved å se i gamle familiealbum finner du enkelt frem til bilder som viser hårveksten til andre menn i familien. Du vil sannsynligvis ha lik hårvekst som dine familiemedlemmer opp gjennom årenes løp.

Mange menn klarer ikke å forholde seg til det tidlige hårtapet. Det kan da være smart å oppsøke en hårspesialist som kan bistå deg med svar på de spørsmålene som du lurer på. Hårtap menn er ikke uvanlig og kan behandles på flere ulike måter. Først og fremst baserer behandlingsmetoden seg på å stimulere hårsekkene for at hårproduksjonen skal holdes ved like.

En aktiv livsstil motvirker hårtap

Det sies at stress er en av årsakene til økt hårtap hos menn. Dermot viser undersøkelser at en aktiv livsstil vil bidra til at både hud og hår blir sunnere over tid. Du kan også spise deg friskere ved å kontrollere mineral og vitamininntak gjennom et rikt kosthold. 

Hårsekkene trenger næring fra hodebunnen for å opprettholde hårproduksjonen. Uten vitaminer og mineraler vil hårsekkene gradvis bli mindre aktive med årene. Ved å massere hodebunnen vil du derimot aktivisere hårsekkene slik at hårproduksjonen øker. 

En dyktig frisør vil kunne gi deg en tøff frisyre selv om du opplever hårtap i form av viker og blank isse. Du kan også få tak i pleiende sjampo og hårkurer som gradvis vil bidra til at hårsekkene holdes aktive.